Saturday, November 19, 2011

GREAT TEACHER ONIZUKA THE MOVIE (1999)

Genre: Drama, Comedy
Cast : Takashi Sorimachi, Norika Fujiwara, Rena Tanaka

I’ve just watched an old Japanese movie. The movie is based on manga and anime with the same title. The story is about a teacher who is mistaken as a criminal by a journalist because his wallet was found in the crime location.  Eikichi Onizuka, the teacher, comes to a town known as Canadian village. He is asked to teach in a high school with the problematic students. There are pupils who like bullying others and a girl who intends suicide. Beyond his knowledge, the journalist chases him to the town in order to have a big scoop for her paper.

Onizuka neither looks nor behaves like a real teacher. He helps his students bully others, let them skip the class, even encourage them to fight and bet on it. While at the same time he teaches the students about the real friendship.

Ceritanya, si guru ini tinggal numpang di rumah seorang muridnya yang tidak punya teman dan sering di-bully: Raku. Raku adalah seorang pemuda canggung yang menyukai teman sekelasnya yang juga putri dewan sekolah: Ayano. Namun Raku tidak berani mengungkapkannya karena ia pendiam dan ayah Ayano adalah pembeli hasil perternakan mereka. Orang tua Raku khawatir jika ia melakukannya, ayah Ayano akan berhenti membeli produk dairy-nya dan mereka kehilangan pelanggan.

Karena kekuasaan ayahnya, Ayano menjadi anak yang kurang disenangi teman-temannya. Status ayahnya yang merupakan pendiri Canadian village menciptakan jurang pemisah antara Ayano dengan siswa lainnya. Karena hal ini, Ayano seringkali melakukan percobaan bunuh diri.

In his own way, Onizuka teaches his students about friendship and togetherness. The class then becomes a great class. Even Raku confesses his love and Ayano decides not to leave. Great teacher, Onizuka! ^_^

Credit to Film Gratis for the movie…


8 comments:

  1. kalau ada teacher seperti itu di indonesia,, murid2 cewe nya pada kesengsem kali ya,,,:) konsennya bukan di papan tulis,, tapi di teacher nya

    ReplyDelete
  2. hehe... mungkin juga ya... cuma kalo gurunya seorang jerk... :)

    ReplyDelete
  3. wahhh mesti pake G translate nih gw bacanya,, ckckkckck.. btw itu film ya..? bagus kyk nya. hehhe

    ReplyDelete
  4. hehe... ringkasannya pake bhs. Indo kok,
    iya.. film lawas...
    :)

    ReplyDelete
  5. ikut ngoment ah..biar difollow hihihi..salamkenal sobat

    ReplyDelete
  6. movie ini diulang tayang kembali di Malaysia. masih menghiburkan kami sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. great movie... versi baru atau yang lama?

      Delete

Thanks for stopping by ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...